Té un doble objectiu:

 

+ Explicar el projecte artístic-social NIUS deixant constància de tota l’experiència viscuda dins els Centres Penitenciaris en els tallers familiars de música i dels tallers creatius per elaborar l’escenografia de l’espectacle Nius.

 

+ Volem crear un espai de reflexió on posem la mirada en l’existència d’altres maternitats i paternitats en la nostra societat. Enllaçar els seus vincles dins d’una estructura penitenciaria genera altres maneres d’estimar, de relacionar-se i d’estar al món.

 

Volem mostrar aquestes vivències mirant i escoltant les persones que ho estant vivint en pròpia pell. I donar espai a quelcom que tendeix a ésser desconegut, amagat, silenciat i ple de perjudicis, molts cops inconscients.

 

Mirar i mostrar per construir també des de la força de l’amor innat que es viu en l’essència familiar.

 

Com:

 

  • Elaborant instal·lacions amb la construcció de nius gegants, peces tèxtils i murals il·lustrats que transformen espais.
  • Amb fotografies i vídeos dels tallers musicals i creatius i els espectacles que hem fet dins i fora dels centres Penitenciaris.
  • Amb entrevistes a famílies, intern@s i treballador@s dels CP
  • Amb una sessió de retrats a Interns i Internes.

El projecte NIUS participa en l’Exposició col·lectiva “(D)ANYS COL·LATERALS” a la Presó Model de Barcelona (novembre’19 – gener’20) on es mostren peces creades per interns i internes de tots els Centres Penitenciaris de Catalunya. Dins aquest marc, presentem dues propostes diferents amb la col·laboració de pares i mares internes dels CP Brians 2 i Wad Ras.