Cantem en Família amb CreaMoviment tenim l’inquietud d’obrir dins el projecte NIUS una basant artística-social. Així doncs, ens posem en contacte amb els Centres Penitenciaris de Brians 2 i Wad Ras per iniciar un projecte amb pares i mares que compleixen una pena privativa de llibertat.

En el cas del CP Brians 2 la iniciativa estaria emmarcada dins el Projecte del Grup de Gestió d’Educació i Responsabilitat Parental.

 

A el CP Wad Ras estem en l’ÀREA de MATERNITAT amb les mares que estan internes amb els seus fills i filles de 0 a 3 anys.

 

Estem oferint tallers creatius on s’elabora part de l’escenografia de l’espectacle amb l’objectiu de vincular aquest col·lectiu en un procés creatiu conjunt, i viure l’experiència de formar part d’un espectacle familiar deixant la seva “petjada” artística com a testimoni.

 

Paral·lelament estem realitzant espectacles i tallers familiars de música als Centres Penitenciaris amb les mares internes i els seus nadons i amb els pares interns i les seves famílies, creant espais de riquesa familiar, on els drets fonamentals dels infants i els seus progenitors estan més preservats i on es cultiven moments d’alta felicitat familiar.

Les peces artístiques que estan elaborant els pares i mares internes de Wad Ras i Brians 2, impliquen aprendre a teixir.

 

Aquest escrit de l’Eva Vázquez ajuda a entendre el potencial que hi ha darrera l’acte de teixir:

Per què teixir?

“La vida es teixeix a si mateixa. La naturalesa, el paisatge que habitem, és teixit de vida.

La societat és teixit relacional.

Els éssers humans teixim constantment, amb fils, amb paraules, amb imatges, amb notes musicals.

Teixim el llenguatge. Creem interseccions i xarxes que ens connecten i vinculen.

L’acte ancestral de teixir porta implícit un significat molt profund que va més enllà de l’acte en si i de l’objecte teixit.

Teixir ens connecta amb l’essència de la vida. Tot està connectat, entreteixit.

Els individus no existim aïllats, som milions de punts connectats. Formem part dels teixits de l’infinit

que és la vida teixint-se a si mateixa.”