Nius que embolcallen, protegeixen,

ens donen la frescor i l’escalfor que necessitem.

Ens ajuden a dormir, a esperar l’aliment, a conèixer qui ens estima.

Nius que ens fan créixer en la intimitat familiar…

per després volar a conèixer món.

NIUS va sorgir de les ganes de fer un espectacle musical per a nadons que apropés l’art a la seva manera de viure al món. I el món ens va regalar la possibilitat de compartir aquest moment creatiu amb famílies que estimen, enyoren, riuen i ploren com totes, però amb una presó entremig.

 

L’obra de l’artista plàstica Eva Vázquez, és el punt de partida d’aquest viatge.

Comencem a crear una escenografia on nadons i adults puguem gaudir d’un espai ple de bellesa, amb música, olors, colors i textures, amb cura i respecte i des de la necessitat del nadó.

 

I les nostres mans i les mans de mares i pares que compleixen un pena privativa de llibertat, creen i modelen aquestes peces escèniques una per una, com si fos pels nostres fills.

Participen en aquest moment únic un grup de pares interns que pertanyen al Projecte del Grup de Gestió d’Educació i Responsabilitat Parental del Centre Penitenciari de Brians 2 i mares internes que viuen a la Maternitat del Centre Penitenciari de Wad Ras amb les seves filles i els seus fills de 0 a 3 anys.

 

Paral·lelament, creem en els espais de trobades familiars tallers de música i espectacles a fi de fomentar moments de qualitat familiar que reforcin els vincles entre mares, pares i fills.

 

I així, anem teixint i unint punts entre dins i fora de la presó, creant espais creatius, moments de felicitat familiar, que impregnen cada peça que formarà part de l’espectacle, com un testimoni visible d’una realitat invisible.

Projecte Artístic-social

L’espectacle